Una dona de cine

Proposta escènica dedicada a la figura de l’Elena Jordi: actriu, empresària artística i la primera directora de cinema de l’Estat

L’any 1906, la Jordi, casada i amb dues filles, es va separar del marit i es va mudar a Barcelona. En poc més de 10 anys va esdevenir una estrella del vodevil, va triomfar com a empresària teatral i va dirigir, produir i protagonitzar una pel·lícula!!! PERÒ, Com s’ho va fer? Us convidem a descobrir-la, veniu?

Hauria de semblar estrany que algú com ella hagi desaparegut de la història de manera tant fulminat, però no ho és. Són moltes les dones extraordinàries que han contribuït, personal i socialment, en totes les branques del coneixement i que han estat esborrades de la història a cop se silenci. És necessari mostrar referents femenins i generar imaginaris pet tal que, infants i adults, coneguem dones que han obert camins i comprenguem que les persones poden ser allò que vulguin al marge del seu gènere. Calen dones com ella on les noves generacions s’hi emmirallin!!

Gènere: #tragicomèdiamelodramàtica

Durada: 35 minuts 

Públic: a partir de 13 anys

Inclou: TROBADA A 3 BANDES

Durada: de 15 a 20 minuts

Us convidem a una conversa a 3 bandes entre l’actriu, l’Elena Jordi i el públic assistent, compartint confessions i intimitat sobre la descoberta, recerca i procés creatiu d’aquest personatge fascinant, sense deixar de banda la seva condició de dona silenciada  i de la violència que això suposa a nivell històric, social i cultural.

Desplaça cap amunt