BRUIXES! Guia pràctica d’apoderament

Nova activitat sobre tractament de gènere! Taller teatralitzat que inclou dinàmiques de creixement personal i risoteràpia. Només per a DONES!
Estrena presencial el 27 de juny de 2020 a Capçanes (Priorat) Foto: Núria Barceló
Feia temps que donàvem voltes a la creació d’un nou taller teatralitzat, només per a dones, sobre apoderament femení. Però no n’hi havia prou tenint l’objectiu, ens calia una temàtica que hi estigués directament relacionada i ens permetés dur a terme una posada en escena el més teatral possible. Em primer lloc, s’havia d’integrar la dinamitzadora amb el personatge que facilita el taller; en segon lloc, les dinàmiques i les accions teatralitzades amb els objectius i, finalment, els materials i elements amb les dinàmiques… En fi, es feia complicat.
 

A finals d’octubre de 2019, vam anar a veure «Así bailan las putas» dirigida per en Pau Roca, a l’Espai Joan Brossa. La cacera de bruixes era un dels temes que s’hi reflexionaven  i, nosaltres, hi vam trobar la inspiració que ens faltava. És un fet extraordinari quan, en un procés creatiu, trobes l’element que fa que tot tingui sentit; que sigui coherent allò què vols mostrar, amb els objectius que vols assolir i el format teatral amb el què ho vols presentar.

Després de Nadal ens-hi vam posar a treballar. Dos mesos després es va parar tot. La COVID19.  I ara què fem? Doncs seguir.

Internet ens va permetre seguir treballant, a la vegada que ens va obrir la possibilitat a una ESTRENA del taller a través de les xarxes. Sense la COVID19 ni se’ns hauria passat pel cap. Ara tenim la proposta en dos formats. Es curiosa la capacitat creativa que fa que ens beneficiem del caos.

Tant en la versió PRESENCIAL con en l’ON-Line, destaquem el bon ambient que es genera des del primer moment: humor, generositat i seguretat absoluta alhora de compartir sentiments i emocions. La barreja d’edats fomenta un intercanvi molt ric d’experiències, és empàtic per naturalesa. Allò què millor ens han valorat les participants és que el tractament de la temàtica sigui des de l’humor i l’auto-responsabilitat; per nosaltres és la millor valoració i la millor recompensa, assenyala que les dones ens hem cansat de ser víctimes.

Valorem enormement que ens hagin concedit la subvenció, per nosaltres ha estat un premi que ens omple d’orgull i motivació.  Ens diu que estem al camí, oferint allò què fem i que hi ha algú a qui li serveix.

Moltes gràcies!

 

L’estrena presencial es va dur a terme a Capçanes, el passat mes de juny, dins les jornades sobre prevenció i sensibilització per a qualsevol forma de violència envers les dones, organitzades per l’Associació de Dones de Capçanes en col.laboració amb l’Ajuntament de Capçanes.

 

 Informa’t

Subscriute al nostre Newsletter

Introdueix el teu e-mail i Clica el botó d´enviar.

Disseny Atòmics© All rights reserved

Desplaça cap amunt